امروز : دوشنبه ، 10 اردیبهشت 1403        ساعت :

ورود به سیستم جوابدهی آنلاین



نام کاربری :

رمز ورود :

راهنمای جوابدهی    
ثبت نام آزمایشگاه ها
ثبـــت نام پزشکـــــان
 
       
       

مراقبت های پاییزی

 فصل سرد پاییز فصلی توام با بیماری های مختلف است بخاطر تغییر شرایط اقلیمی هوا بهتر است که در این فصلبیشتر از سایر فصل ها مراقب خود باشید تا به بیماری های پاییزی مبتلا نگردید. آلرژی های پاییزی ، سرما خوردگی و.. در فصل پاییز زیاذ نمایان می شود باید مراقب غذاهایی که در فصل پاییز می خوریم باشیم بیشتر سعی کنید در این فصل سوپ ها و آش های مختلف را در برنامه غذایی خود بگنجانید در این مطلب از پرشین وی ما به شما نکته هایی پیرامون مراقبت های پاییزی خواهیم گفت .

نکته هایی پیرامون مراقبت های پاییزی

تغییرات فصلها قطعاً با تأثیراتی همراه است که بهتر است برای آنها آمادگی داشته باشیم.مزاج فصل پاییز، سرد و خشک است.مزاج این فصل در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست؛ چون آفتابتابستان هوا را کاملاً خشک کرده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.* در فصل پاییز، به ویژه در پاییزی که هوا متغیر است، باید بهداشت را بسیار رعایت کرد.* نباید مواد غذایی خنک مصرف شود.* آب سرد زیاد نخورید و بر سر نریزید.

* در این فصل نباید در جای سرد خوابید که بدن در اثر سرما به لرزش در آید.* از گرمای نیمروزی و سرمای صبح باید پرهیز کرد و شب‌ها و صبح‌ها سر را از سرما پوشاند.* نباید با شکم سیر خوابید.* در این فصل باید از میوه‌های موسمی تا حد امکان دوری جست و زیاد نخورد.از میوه‌های مناسب این فصل می‌توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.* باید به بیرون راندن مواد زائد از بدن پرداخت تا در زمستان گرد هم نیایند.

 

تدابیر مهمی که در فصل پاییز باید بدانید چیست؟

تدابیر مهم در فصل پاییز: خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همان‌طور که ذکر شد، خشک استو از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن می‌شود، باید پرهیز کرد.از جمله این موارد می‌توان به غذاهای بسیار گرم، مراقبت های پاییزی گوشت‌های مانده، گوشت شکار و ادویه‌جات با گرمی زیاد اشاره کرد.پرهیز از زیاده‌روی در نزدیکی: افراط در نزدیکی جنسی، هر چند که در هر زمانی برای جسم و روح مضراست، ولی در فصل پاییز ضرر بیشتری دارد، زیرا مقاربت جنسی از خشکی افزاهای بسیار قوی است.

پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی می‌شود و با توجه به شیوع زیادبیماری‌های تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوششبه ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ ی می‌شود.بسته شدن این منافذ، سبب می‌شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن‌ها در سر باعث بروز برخی بیماری‌ها، ازجمله نوعی زکام و سرفه می‌‌شود.

 

دوری از مکان سرد:اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.خودداری از استفراغ: در این فصل از انجام هر عملی مثل قی، که موجب تحریک خلط‌ها می‌شود، باید پرهیز نمود.قی در این فصل زمینه را برای بیماری‌های تب‌دار فراهم می‌کند.تعادل در مصرف میوه‌ها: زیاده‌روی در مصرف میوه‌های فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود.از میوه‌های مناسب این فصل می‌توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.

مراقبت های پاییزی

در هوای سرد که ورزش می کنید مراقب گرم و سرد شدن بدنتان باشید

پرهیز از اعراض نفسانی:اعراض نفسانی، به ویژه غم و اندوه، در هر فصلی ضرر است، ولی در فصل پاییزبه ویژه برای افرادی که زمینه بیماری‌های سوداوی دارند، ضرر بیشتری دارد و باید تا حد امکان از این مواردپرهیز نمود مراقبت های پاییزی و به اموری مشغول شد که موجب سرور و شادی شود.

رطوبت بدن:به دلیل خشکی فصل و تأثیر آن روی بدن، لازم است از عواملی که موجب تری بدن می‌‌شود،کمک گرفت.یکی از این عوامل، حمام کردن است مراقبت های پاییزی که برای رطوبت بخشی مناسب،بهتر است یک روز در میان، استحمام باآب نیم‌گرم انجام گیرد؛ زیرا آب بسیار گرم باعث تحلیل رطوبت و افزایش خشکی بدن می‌‌شود.همچنین می‌توان برای رطوبت بیشتر از وان آب نیم‌گرم به مدت نیم ساعت استفاده کرد.چرب کردن بدن با روغن بنفشه و بادام نیز از مواردیست که به افزایش رطوبت بدن و کاهش خشکی آنکمک موثری می‌کند.

استفاده از عطر:در این فصل بهتر است برای تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده کرد.

بیشتر بدانید مراقبت های غذایی در فصل پاییز

در این فصل از سال از موادغذایی که می توانند باعث بیمارشدن و ایجاد آلرژی غذاییدر شما شوند استفاده نکنید و از تندرستی خود در این فصل بیشتر مراقبت کنیدنوشیدن آب سرد ، مصرف غذاهای مانده، گوشت گوساله، گاو، کنسروجات، کمپوت،سوسیس و کالباس، فست‌فود پرهیز کنید و سعی کنید و به مصرف غذاهایی مانندآبگوشت با گوشت بره، آش‌های ساده، مرغ‌های درشت، تخم‌مرغ عسلی، شیرینی‌های طبیعیاز شکر روی بیاورید.متخصص طب سنتی تدابیر تندرستی در فصل پاییز را تشریح کرد و گفت:در این فصل توصیه شده از مصرف خوراکی‌هایی همچون هندوانه، خیار و کاهو خودداری شود


آخرین اخبار

تست سنجش ایمنی بعد از واکسن ١٤٠٠/٧/١٢
[ ادامه ]
 
پاسخگویی انلاین ١٤٠٠/٥/٢٦
[ ادامه ]
 
نمونه گیری در منزل ١٤٠٠/٥/٦
[ ادامه ]
 
پیام های بهداشتی

چند توصیه برای مراقبت از سلامتی در فصل بهار

 

بهار زمان خوبی برای تجدید نظر در رژیم غذایی، فعالیت بدنی، روال خواب و بسیاری موارد دیگر است.

 به نقل از نشریه پزشکی Everyday Health، این فصل از سال زمانی برای بررسی عادت‌هایی است که ممکن است شما را از آن چیزی که می‌خواهید باشید، بازدارند و انگیزه‌ای است برای ایجاد عادت‌های جدیدی که به شما کمک می‌کنند نسخه بهتری از خودتان شوید.

اگر می‌خواهید در این بهار کمی بیشتر به سلامت و تندرستی خود توجه کنید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید، توصیه های زیر را فراموش نکنید:

* میوه‌ها و سبزیجات تازه و مناسب فصل بخورید.

بهار و تابستان زمان بسیار خوبی برای گنجاندن میوه‌ها و سبزیجات تازه و فصلی در رژیم غذایی است. محصولات آب‌وهوای گرم‌تر مانند قارچ، فلفل دلمه‌ای، کدو سبز و انواع توت‌ها همگی مملو از ریزمغذی‌هایی هستند که بدن به آنها نیاز دارد.

* آب کافی مصرف کنید.

وقتی هوا گرم‌تر است، بدن شما می‌تواند رطوبت بیشتری را از طریق تعریق از دست بدهد حتی اگر احساس نکنید که عرق می‌کنید. کم‌آبی بدن در صورت شدید شدن می‌تواند خطرات جدی برای سلامتی به‌همراه داشته باشد. کم‌آبی می‌تواند باعث خستگی، کاهش انرژی و سردرد شود. یکی از مزایای نوشیدن آب کافی این است که ممکن است به شما در جلوگیری از پرخوری کمک کند. نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا گاهی اوقات به فرونشاندن برخی از نشانه‌های گرسنگی کمک می‌کند.

* بیرون بروید و حرکت کنید.

ما از نظر ژنتیکی برای لذت‌ بردن از فضای باز طراحی شده‌ایم. این کار تمام حواس را درگیر می‌کند و تاثیر زیادی بر خلق‌وخو و عزت نفس دارد. بیرون‌ رفتن می‌تواند سطح ویتامین D را به لطف نور خورشید افزایش دهد. قرار گرفتن در معرض نور همچنین به ترشح سروتونین در بدن کمک می‌کند که می‌تواند خلق‌وخو را بهتر کند.

* از پوست و چشم‌ها محافظت کنید.

فراموش نکنید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید می‌تواند به چشم و پوست شما آسیب برساند. به‌ همین‌ دلیل استفاده از محافظ مناسب در برابر آفتاب که شامل استفاده از عینک آفتابی، لباس محافظ و کرم ضد آفتاب است، مهم است. کرم ضد آفتاب باید هرچند ساعت یکبار تجدید شود؛ به‌خصوص اگر عرق یا شنا می‌کنید. متخصصان استفاده از ضد آفتابی با طیف گسترده SPF۳۰ تا SPF۵۰ را توصیه می‌کنند.

* مراقب برنامه خواب خود باشید.

یکی از عادت‌های بدی که برای تنظیم ساعات خواب باید کنار بگذارید، گذراندن زمان زیادی در مقابل کامپیوتر، تلفن یا لپ‌تاپ درست قبل از خواب است. راه‌های دیگر برای مرتب‌ کردن روال قبل از خواب عبارتند از ورزش‌ نکردن یا خوردن وعده‌های غذایی زیاد در عرض دو ساعت قبل از خواب، اجتناب از مصرف الکل و اجتناب از کافئین در بعدازظهر. هر روز در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.

* مراقب آلرژن‌ها (هم در داخل و هم در خارج خانه) باشید.

در داخل خانه فرش‌ها و گرد و غبار را هر روز از آلرژن‌ها پاک کنید. اگر در خارج از خانه علائم آلرژی را تجربه می‌کنید، پس از گذراندن وقت در خارج از خانه، با استفاده از محلول نمک بینی، مواد حساسیت‌زا را از مجرای بینی خود خارج کنید.

 
جستجو بر اساس نام آزمایش


جستجوی آزمایشات




01344221577
-01344234298